Ananas liofilizat LyoLife

17,00 lei TVA inclus

 

Fara zahar adaugat

Bogat in fibre, vitamine si antioxidanti

Fara conservanti, coloranti, aditivi sau sulfiti

Vegan, fara glute

StumbleUponEmail
Categorie: Etichete: ,
  1. Ce este liofilizarea?

Liofilizarea este  procesul  prin care fructele sunt inghetate, apoi, la presiune ridicata se extrage apa, obtinandu-se astfel  un fruct “stors” de apa, dar cu toate valorile nutritive intacte. Cel mai mare specialist fitoterapeut roman (Dr. Ovidiu Bojor) descria fructele liofilizate ca fiind singurele care isi pastreaza „sangele”, chiar si dupa ce au fost conservate.

La contactul cu alte alimente lichide (iaurt, lapte,apa,suc de fructe, etc), fructul revine la forma initiala, pastrandu-se toate elementele nutritive intacte.

  1. De cand exista acest procedeu si cine il foloseste azi?

Primele consemnari ale acestui procedeu de conservare sunt din vremea incasilor. Temperaturile montane scazute inghetau alimentele, iar continutul lor de apa se evapora usor in conditiile presiunii scazute, caracteristice marilor inaltimi terestre. Acum, acest procedeu este folosit in:

  • Industria alimentara (mancare pt astronauti, in expeditiile montane, de catre cei care vor o alimentatie sanatoasa pe tot parcursul anului);
  • Industria farmaceutica;
  • conservarea specimenelor animale pentru muzee
  • restaurarea documentelor sau a altor materiale distruse de apa.
  1. Care sunt beneficiile fructelor liofilizate?

Pe langa faptul ca-si pastreaza toate elementele nutritive intacte, sunt singurele alimente conservate care intrunesc cele mai exigente pretentii, la un loc:

  • Zero alergeni (gluten, soia, nuci, lactoza…);
  • Raw;
  • Vegane;
  • Fara conservanti;
  • Fara coloranti;
  • Fara aditivi;
  • Fara zahar;
  • Fara sulfiti;
  • Fara organisme modificate genetic;
  • Neiradiate;
  • Zero materie prima din China;
  • Fara ingrediente ascunse;
  • Conditii de depozitare nerestrictive;
  • Durata de viata lunga, chiar si dupa desfacere;
  • Usor de transportat.
  1. De ce fructe liofilizate si nu confiate, sau inghetate?

Fructele liofilizate sunt superioare:

  • fructelor confiate, deoarece nu contin zahar in exces, nu sunt bogate in carbohidrati si nu au un adaos mare de calorii;
  • fructelor uscate, deoarece nu sunt pierdute valorile nutritive, nu contin coloranti si aditivi care imbogatesc aspectul fructului;
  • fructelor inghetate, deoarece nu contin apa in exces si pot fi pastrate oriunde (nu doar la congelator);
  1. Cum le consumam?
  • Ca atare. Desfaceti punga si veti manca cel mai gustos si sanatos snack inventat pana in prezent. Ideal intre mese sau ca si inlocuitor al “rontaielii” de la birou.
  • In combinatie cu alte alimente, cum ar fi: iaurt, muesli, suc de fructe, smoothie…

Iata propunerea noastra pentru un mic-dejun sau cina sanatoase: 1 pahar iaurt (150gr), 1 lingurita miere, 10 gr nuci sau migdale, 5 gr mix de fructe liofilizate (zmeura, affine, capsune, coacaze negre si merisoare). Se amesteca ingredientele si gata masa. Sanatoasa si cu putine calorii. Se pot ajusta proportiile dupa gust.

  • Pentru obtinerea altor alimente: tarte, ciocolata, placinte, shake-uri cu lapte, salate de fructe, etc
  1. De ce au gramajul asa mic?

Deoarece pentru obtinerea unui gram de fruct liofilizat este nevoie de 7-12 ori mai multa cantitate de fruct proaspat.

  1. De ce sunt asa usoare?

Sunt mai usoare pentru ca apa este eliminata in proportie de 98%. 

Procesul liofilizarii in 4 pasi simpli:

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre LifeSense SRL Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close